Ydalir skole og barnehage og Ola Roald Arkitektur nominert til årets bygg i verden i den prestisjetunge arkitektkonkurransen ArchDaily Building of the Year Awards!

Ydalir skole og barnehage og Ola Roald Arkitektur nominert til årets bygg i verden i den prestisjetunge arkitektkonkurransen ArchDaily Building of the Year Awards!

Archdaily er verdens største arkitektur-nettside, med over 14 millioner lesere hver måned.

Stort å bli nominert

For tolvte året på rad har lesere nominert de byggene de mener har størst betydning for arkitektfaget, innenfor 15 kategorier. Ydalir skole er, som eneste norske bygg, nominert i kategorien Educational Architecture.

– Det er veldig morsomt at Ydalir og Ola Roald Arkitektur er nominert. Vi sender en stor gratulasjon til dem, og takker for vel gjennomført jobb. Å bli nominert i denne konkurransen er veldig stort, og det er morsomt å se Ydalir bli presentert sammen med trebygg fra hele verden. Mange kommer til å se hvor flott skole og barnehage vi har i Ydalir, sier enhetsleder i eiendomsstaben i Elverum kommune, Hans Erik Skari.

Se og les hvordan Ydalir skole og barnehage blir presentert i nominasjonen.

De neste to ukene skal leserne gi sine stemmer, før vinnerne kunngjøres 18. februar.

Bygget i tre

Ola Roald Arkitektur har, i sin beskrivelse av Ydalir skole og barnehage, fremhevet prosjektets bærekraftsprestasjoner.

Miljømessig og økonomisk bærekraft i arealeffektive løsninger og bevisst bruk av materialer, som igjen gir effektiv og økonomisk anleggsdrift.

Sosial bærekraft i måten prosjektet knytter sammen omgivelsene rundt, og fungerer som et samfunnshus midt i bydelen, og samtidig skaper trygge og gode nær- og innemiljøer for barn og ansatte.

Ydalir skole og barnehage ble bygget i tre, som har lave klimagassutslipp sammenlignet med tradisjonelle byggematerialer som stål og betong.

Begge byggene er bærekraftsertifisert til Breeam NOR Very Good, som er et utrykk for prosjektenes totale score innenfor 10 områder, som til sammen skal sikre at prosjektene er gode bygg for brukerne, samtidig som de minimerer belastningen på sine omgivelser, natur og miljø.